Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site resprezintă acordul dumneavoastră pentru folosirea cookie-urilor. Aflaţi mai multe sau Inchideţi notificarea
Autentificare, Inregistrare, Contact     Aveti in cos 0 produse, in valoare totala de 0 lei.
Contractul de creditare societate sau Contractul de împrumut societate reprezinta contractul dintre o societate şi, de regulă, unul din asociaţii săi, în vederea atragerii de fonduri de la acesta din urmă.

Acest contract se semnează la momentul primului împrumut acordat de către asociat firmei, dacă este considerat un contract cadru. Acesta se va completa cu acte adiţionale sau anexe pentru fiecare alt împrumut acordat ulterior datei contractului. Pe de altă parte, contractul poate fi completat de fiecare dată când se doreşte efectuarea unui nou împrumut.

Acest contract respectă prevederile legii societăţilor comerciale 31/1990 şi a legii 99/1999 în care se menţionează faptul că orice entitate care nu primeşte depozite poate acorda fonduri cu titlu de împrumut.

În general, acest contract este solicitat de instituţiile bancare când se doresc a se efectua transferuri de la sau către societăţi.

Modelul de contract propus conţine 3 pagini şi este format din 16 articole, dintre care amintim: clauza privind obiectul contractului cu descrierea sumelor acordate drept împrumut, termenele de plată şi de rambursare şi modalităţile prin care se vor achita sumele, clauza de caducitate, cea de integritate, precum şi cea privind notificările între părţi.

Contractul poate fi descărcat în format .pdf pentru imprimare și completare pe hârtie, sau în format .doc (pentru Microsoft Office Word) sau .odt (pentru OpenOffice Writer) spre completare electronică. În formatul .doc forumulările ce pot fi schimbate sau trebuie completate sunt semnalate prin culoarea roșie.
Fișierul este formatat de așa natură încât părțile contractante vor semna spre acceptare fiecare pagină a contractului, iar partea care propune contractul îşi poate personaliza antetul cu sigla sau sloganul său.
Alte produse recomandate ...