Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site resprezintă acordul dumneavoastră pentru folosirea cookie-urilor. Aflaţi mai multe sau Inchideţi notificarea
Autentificare, Inregistrare, Contact     Aveti in cos 0 produse, in valoare totala de 0 lei.
Conform dicționarului explicativ al limbii române consignația se definește ca fiind acțiunea de depunere spre păstrare, garanție sau vânzare a unor lucruri la un magazin specializat, iar un magazin de tip consignație este acel magazin în care se comercializează diferite obiecte ce aparțin unor persoane particulare. Aceste persoane particulare pot atât persoane fizice cât și persoane juridice și sunt numite consignanți.

În cazul în care discutăm despre o persoană fizică, magazinul care va prelua de la aceasta anumite bunuri va propune ca și document justificativ al preluării în consignație a respectivelor bunuri un Bon de primire în consignație. Acest document va constitui dovada depunerii în consignație a bunurilor sale pentru consignant, dar și un document justificativ pentru magazin, consignatar, pe baza căruia acesta va efectua înregistrările contabile, reținerile la sursă ale impozitelor pe profit și calcularea și virarea TVA-ului.

În cazul în care consignantul este o persoană juridică, între magazin și acesta este necesar să se semneze un contract în care să se specifice și să se accepte de comun acord o serie de clauze.

În cadrul acestui contract se menționează și descriu bunurile predate în consignație, se evaluează aceste bunuri și se stabilesc comisioanele consignatarului. De asemenea, se stabilesc modalitățile de plată sau alte condiții financiare.

Modelul de contract propus se întinde pe 3 pagini și conține 14 clauze printre care și: clauze de integritate, caducitate, notificări, forță majoră, soluționare a litigiilor, lege aplicabilă și altele.
Contractul poate fi descărcat în format .pdf pentru imprimare și completare pe hârtie, sau în format .doc spre completare electronică. În formatul .doc forumulările ce pot fi schimbate sau trebuie completate sunt semnalate prin culoarea roșie.
Fișierul este formatat de așa natură încât părțile contractante vor semna spre acceptare fiecare pagină a contractului, iar consignatarul poate personaliza antetul cu sigla sau sloganul său.
Alte produse recomandate ...