Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site resprezintă acordul dumneavoastră pentru folosirea cookie-urilor. Aflaţi mai multe sau Inchideţi notificarea
Autentificare, Inregistrare, Contact     0741-051-540     Aveti in cos 0 produse, in valoare totala de 0 lei.
Extrasul de cont pentru confirmarea soldurilor contabile este un document netipizat şi fără regim special utilizat pentru confirmarea soldurilor de către clienţii companiei. De regulă, se întocmeşte la sfârşitul perioadei pentru soldurile de încheiere ale perioadei respective. Spre exemplu: până la data bilanţului pentru soldurile de la 31.12. a anului precedent.

1. Serveşte ca document de confirmare a soldurilor de la terţi şi reprezintă un instrument de conciliere arbitrală.
2. Se întocmeste în două exemplare, de către compartimentul financiar-contabil al unităţii care solicită confirmarea, pe baza datelor din contabilitatea analitică.
3. Circulă:
- la conducătorul compartimentului financiar-contabil şi conducatorul unităţii emitente, pentru semnare;
- la unitatea debitoare, care restituie unităţii emitente un exemplar, semnat şi ştampilat de către conducatorul unităţii şi conducătorul compartimentului financiar-contabil, pentru confirmarea debitului. Eventualele obiecţii asupra sumelor prevăzute în extrasul de cont se consemnează într-o notă explicativă semnată de conducătorul unităţii şi conducătorul compartimentului financiar-contabil, care se anexează la exemplarul 2, returnat emitentului.
4. Se arhivează:
- la compartimentul financiar-contabil al unităţii emitente (exemplarul 2, după primirea confirmării);
- la compartimentul financiar-contabil al unităţii debitoare (exemplarul 1).
5. Conţinutul minimal de informaţii al formularului este următorul:
- denumirea unităţii creditoare;
- codul de identificare fiscală;
- sediul (localitate, strada, număr);
- soldurile de confirmat.

Fişierul propus spre descărcare este concentrat într-o singură pagină spre facilitarea transmiterii către debitori (de exemplu: se poate trimite un exemplar semnat prin fax). Documentul poate fi descărcat în formatele .doc şi .odt pentru editare şi completare, dar şi în format .pdf pentru listare directă şi completare de mână.
Alte produse recomandate ...